Menü

Legfrissebbek

Sült fetás saláta

pic

Hozzávalók:

10 dkg feta sajt
2 db nagyobb paradicsom
1 db kígyóuborka
2 db kisebb lilahagyma
2 evőkanál olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál olíva olaj
4 ágacska kakukkfű (lehet szárított is)
só, őrölt bors
2 adag/816 kcal, 1 adag/408 kcal

 

Elkészítés:

A feta sajtot vastagabb szeletekre vágjuk, a szeleteket egy kisebb, vékonyan kiolajozott tűzálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk a száráról lecsipkedett kakukkfűvel, és a tetejüket is lekenjük olajjal. Előmelegített sütőben addig sütjük/grillezzük, amíg kissé megbarnulnak. Amíg a sajt sül, a paradicsomot, lilahagymát, uborkát  apró kockákra vágjuk, és az olaj- és kapribogyóval együtt egy salátástálban összekeverjük. Tetejére tesszük a megsült sajtot, megszórjuk őrölt borssal, ha szükséges sóval, végül megöntözzük a maradék olívaolajjal.