Menü

Legfrissebbek

Töltött tojás 2.

pic

Hozzávalók:

4 db tojás
1 db kisebb burgonya
5 dkg vaj
1/2 csokor petrezselyem
ízlés szerint: só, őrölt bors, mustár, majonéz
a mártáshoz:
1/2 tubus majonéz
1/2 pohár tejföl
1 kávéskanál zselatin
ízlés szerint: só, őrölt bors, citromlé, porcukor
4 adag/1373 kcal, 1 adag/343 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat is keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, és habosra keverjük a vajjal, majonézzel, burgonyával, az apróra vágott petrezselyemmel és az ízesítőkkel. Ha a tojáskrémet túl "nehéznek" találnánk, kevés majonézzel lazítsuk. A krémet töltsük vissza a felezett tojásokba - egy keveset tegyünk félre a díszítéshez is -. A megtöltött tojásokat krémes felükkel lefelé franciasaláta alapra állítjuk (ld. francia saláta), és mindegyiket bevonjuk a mártással. A mártáshoz a zselatint nagyon kevés vízben feloldjuk, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, valamint kevés citromlével és porcukorral, végül belekeverjük a langyosra hűlt zselatint. A töltött tojásokat bevonjuk a mártással, hideg helyre tesszük, hogy a mártás megdermedjen rajtuk.  Majd a mindegyiket tojáskrém rózsával, és lehetőségeink, illetve kreativitásunk szerint paradicsommal / uborkával / retekkel, stb., esetleg aszpikkal díszítjük. Minimum két-három órára hűtőbe tesszük.