Menü

Legfrissebbek

Szardellás brokkoli saláta

pic

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
1 fej lilahagyma
10 dkg mini mozzarella sajt
3-4 szelet aszalt paradicsom (elmaradhat)
5 dkg olajbogyó
1 kiskanál kapribogyó
5 db szardella (2-3 dkg)
1/2 db citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
só, őrölt bors, csilipehely
2 adag/630 kcal, 1 adag/315 kcal

 

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedve, forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük. A lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, az aszalt paradicsomot felaprózzuk, az olajbogyót félbe, a szardellákat kisebb darabokra vágjuk. Az így elkészített hozzávalókat, valamint a mozzarellát vegyesen egy tálba rétegezzük. Az olajat (nagyon jó hozzá a fokhagymás ízesítésű) a citromlével elkeverjük, ízesítjük sóval (vigyázzunk, mert a szardella nagyon sós), őrölt borssal és a csilipehellyel, és meglocsoljuk vele a salátát. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.