Menü

Legfrissebbek

Koriatiki

pic

Hozzávalók:

A salátához:
2 db. tojás vagy 4 db fürjtojás
1 db. nagyobb kígyóuborka
1 csomó újhagyma
1 db. paprika
12-16 szem fekete olajbogyó
10 dkg. feta sajt
4 db. paradicsom
Az öntethez:
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár (legjobb a dijoni)
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ kávéskanál tengeri só (ha nincs, jó sima is)
őrölt bors

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük, aztán meghámozzuk és negyedekbe (a fürjtojást félbe) vágjuk. A paradicsomot gerezdekre, a paprikát vékony csíkokra, az uborkát és az újhagymát karikára, a sajtot kisebb kockákra vágjuk-tördeljük, majd a tojásokkal szépen összerakjuk, azután a salátát a hűtőbe tesszük. Az öntethez a citromlében oldódásig keverjük a sót és az ízlés szerinti frissen őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt fokhagymát, apránként az olajat, majd habosra keverjük. Tálalás előtt a salátát az olívabogyókkal megszórjuk. A szép látvány kedvéért az öntetet közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá. (Olajos öntet helyett készíthetünk kefíres öntetet is, amelyet petrezselyemmel, oregánóval, esetleg fokhagymával ízesítünk.)