Menü

Legfrissebbek

Fűszeres sajtgolyók

pic

Hozzávalók:

a sajtgolyókhoz:
25 dkg mascarpone (light)
25 dkg sovány túró (Milfina)
5 dkg reszelt trappista
4 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
a forgatáshoz:
2 dkg darált sós mogyoró
2 dkg pirított szezámmag
3 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál durvára őrölt fekete/színes bors
16 db ropi
16 db/1534 kcal, 1 db/95 kcal

 

 

Elkészítés:

A túrót áttörjük, (ha Milfina márkájú túróval készítjük, nem szükséges, mert finom, krémes állagú - elkeverjük a mascarponéval, a trappistával, a lereszelt fokhagymával, valamint sóval és törött borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, amelyeket a forgatáshoz előkészített anyagok valamelyikében meghempergetünk. A golyókat tálra sorakoztatjuk, és egy-egy ropit szúrunk a közepébe.