Menü

Legfrissebbek

Sonkás-sajtos-kukoricás saláta

pic

Hozzávalók:

4 pohár natúr joghurt
1,5 dl tejföl
5 dkg majonéz
1 doboz kukorica
25 dkg krémfehérsajt
20 dkg csirkemellsonka
2 teáskanál kapribogyó
1 db lime/citrom
50 dkg alma
só, bors
a díszítéshez: petrezselyem, kaliforniai paprika, lime/citromkarika, stb.
összesen: kb. 1,6 kg, 10 dkg/225 kcal

 

Elkészítés:

A joghurtokat egy ritka szövésű konyharuhába, pelenkába öntve egy fakanál nyelére kötve - 1-2 órára - fellógatjuk, hogy a savó a joghurtból kicsepegjen. (Gyakorlatilag egy sűrű joghurtot készítünk.) Ezt követően a joghurtot a tejföllel, a majonézzel és a lime levével elkeverjük, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, a lecsepegtetett konzerv kukoricát, a kapribogyót és végül a szintén kis kockákra vágott sajtot. Óvatosan, hogy ne törjön, összekeverjük, meghintjük frissen őrölt borssal, és ha szükséges - a kapribogyó és a sajt elég sós - megsózzuk. Salátástálba kanalazzuk, tetejét tetszésünk szerint díszítjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.