Menü

Legfrissebbek

Sonkakrémmel töltött cannelloni

pic

Hozzávalók:

50 dkg füstölt főtt sonka
1 db tojás
4 evőkanál sűrű tejföl
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
16 db cannelloni (Barilla)
2 dkg vaj
3 dl tejszín
16 dkg eidami sajt
meleg előételként 8 adag/4039 kcal, 1 adag/504 kcal (2 db/fő)
főételként 4 adag/4039 kcal, 1 adag/1009 kcal (4 db/fő)

 

 

 

Elkészítés:

A sonkát ledaráljuk, belekeverjük a tojást és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, lereszelt fokhagymával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A canneloni rudakat a dobozon lévő utasítás szerint 4 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük, és megtöltjük a sonkakrémmel. (Ehhez habzsákot vagy mokkáskanalat, vagy csak simán a kezünket használjuk.) A cannelonikat vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a sóval, őrölt borssal ízesített tejszínnel, és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Végül levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben rápirítjuk. A töltött cannellonikat forrón tányérokra fektetjük, körbelocsoljuk a szaftjával, és megszórhatjuk kevés aprított petrezselyemmel.
(Meglepetés Konyha nyomán)