Menü

Legfrissebbek

Különleges padlizsánkrém

pic

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
3 db húsos paprika
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 szál kakukkfű
1 kiskanál ketchup
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál mustár
1 evőkanál majonéz
1 kiskanál pesztókrém
1 mokkáskanál chilikrém
1/2 db citrom leve
1 dl olívaolaj

összesen: 1396 kcal

 

 

Elkészítés:

A padlizsánt és paprikát megmossuk, a sütőlapra alufóliát terítünk, ráhelyezzük a zöldségeket, és jó barnára megsütjük. A megsült paprikákat alufóliába csomagoljuk, pár percig állni hagyjuk, ezáltal a paprikák héját könnyen le tudjuk húzni. A csumát és a magokat is eltávolítjuk. A padlizsán húsát kikaparjuk. A zöldségeket turmixgépbe tesszük, és a többi hozzávalóval együtt krémesítjük. (Használhatunk turmixgép helyett botmixert is.) A krémet megkóstoljuk, fűszerekkel, sóval ízesítjük, ha szükséges, és egy-két órára a hűtőbe tesszük, majd pirítóssal tálaljuk. A hűtőben több napig eláll, feltéve, ha marad belőle.