Menü

Legfrissebbek

Padlizsánkrém

pic

Hozzávalók:

70 dkg padlizsán
10 dkg vöröshagyma
3 deka fokhagyma
1 dl olaj
só, bors, citromlé

összesen: 1117 kcal

 

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, héjastól grillsütőbe/gázplatnira/grill funkcióval ellátott sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a héja szenesedni kezd. Hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk. (Nagyon könnyen lejön.) A padlizsán húsát turmixgépbe tesszük, a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olajjal – annyival, hogy a mixer meginduljon – turmixoljuk. A maradék olajat – mintha majonézt készítenénk – apránként hozzákeverjük. A végén kevés citromlével keverjük krémesre. Pirítós kenyérre kenve olcsó és finom vacsora.