Menü

Legfrissebbek

Húszdekás saláta

pic

Hozzávalók:

20 dkg burgonya
20 dkg szárzeller
20 dkg jégsaláta
20 dkg sárgarépa
20 dkg dobozos kukorica
20 dkg gépsonka
az öntethez:
2 doboz natúr joghurt
1/2 pohár tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál mustár
1/2 db citrom leve
só, őrölt bors
a díszítéshez:
kapribogyó, koktélparadicsom, kaliforniai paprika
4 adag/1225 kcal, 1 adag/306 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük. A szárzellert szintén felkockázzuk, a jégsalátát apróra tépkedjük, a gépsonkát csíkokra vágjuk. A hozzávalókat egy nagyobb tálba téve összeforgatjuk, hűtőbe tesszük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, de csak tálalás előtt tesszük a salátára.