Menü

Legfrissebbek

Tonhalas saláta

pic

Hozzávalók:

1/2 fej jégsaláta (kb. 25 dkg)
25 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
15 dkg szárzeller
15 dkg kígyóuborka
2 db tojás
10 dkg konzerv tonhal
1/2 db citrom
az öntethez:
2 pohár natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál chilikrém (elmaradhat)
só, őrölt bors, reszelt parmezán sajt

4 adag/1152 kcal, 1 adag/288 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kis kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A szárzellert, kígyóuborkát kis kockákra daraboljuk. A tonhalat - saját olajában hagyva - citromlével meglocsoljuk. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, felszeleteljük. A jégsalátát kisebb darabkákra tépkedjük, a tonhalat kisebb darabokra szedjük szét. Az öntethez a fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba, végül ízesítjük sóval, borssal, chilikrémmel. A saláta hozzávalóit egy nagyobb tálban - óvatosan, hogy ne törjön össze - elkeverjük, kis tálakba adagoljuk, rákanalazzuk az öntetet, meghintjük egy kevés parmezánnal, és a citromos tonhal olajával. Tojáskarikákkal, (kapribogyóval) díszítjük, friss pirítóssal kínáljuk.