Menü

Legfrissebbek

Rántott sajtgolyócskák

pic

Hozzávalók:

25 dkg trappista sajt
2 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
reszelt szerecsendió, őrölt bors
a panírozáshoz és sütéshez:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
kb. 16 db/1994 kcal, 1 db/125 kcal

 

 

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, csipet szerecsendióval és őrölt borssal. A masszából nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk. A sajtgolyókat a lisztben és tojásban kétszer panírozzuk - nehogy a sajt sütés közben kifollyon - majd ezután forgatjuk meg a zsemlemorzsában, végül forró olajban aranybarnára sütjük. Köretként rizi-bizit, valamint majonézt kínálunk hozzá.