Menü

Legfrissebbek

Töltött tojás

pic

Hozzávalók:

8 db tojás
15 dkg burgonya
5 dkg vöröshagyma
15 dkg vaj vagy margarin
5 dkg tejföl
5 dkg majonéz
2 dkg mustár
só, őrölt bors

16 db/2148 kcal, 1 db/134 kcal

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. A burgonyát héjában puhára főzzük, héját lehúzzuk, burgonyanyomón áttörjük. A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a villával összetört tojássárgákat, a lereszelt vöröshagymát, a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, végül a burgonyát, és jó krémesre kikeverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a tojásfehérjékbe töltjük.