Menü

Legfrissebbek

Kalifornia saláta

pic

Hozzávalók:

80 dkg csiperkegomba
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
1 dl balzsamecet
ízlés szerint: kevés cukor, só, őrölt bors

összesen: 4 adag/1408 kcal, 1 adag/ 352 kcal

 

 

Elkészítés:

A gombát cikkekre, a paprikákat háromszögekre vágjuk, kevés forró olajban kicsit megpirítjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és a cukorral kicsit megédesített balzsamecettel. Lazán összeforgatjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Önmagában is fogyaszthatjuk, de frissen sült húsok mellé is kínálhatjuk.
„Meglepetés” receptje nyomán