Menü

Legfrissebbek

Joghurtos-zelleres kukoricasaláta

pic

Hozzávalók:

1 doboz konzerv kukorica (340 gr-os)
2 szál halványító zeller
20 dkg alma
1 evőkanál majonéz
2 pohár natúr joghurt
1/2 db citrom leve
só, őrölt bors, cukor

összesen: 4 adag/720 kcal, 1 adag/180 kcal

 

 

Elkészítés:

A zellerszárakat megmossuk, kukoricaszem nagyságú kockákra vágjuk, lobogó sós vízben, újraforrásig főzzük. Leszűrjük, félretesszük hűlni. A joghurtokat, majonézt, sóval, borssal, pici cukorral, valamint a citromlével összekeverjük. A leszűrt kukoricát, a kis kockákra vágott almát és a zellerszárat a joghurttal elkeverjük, ha szükséges még ízesítjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.