Menü

Legfrissebbek

Padlizsánkrém 2.

pic

Hozzávalók:

70 dkg padlizsán
1 pohár joghurt
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál Erős Pista
só, őrölt bors

összesen: 424 kcal

 

Elkészítés:

A tepsibe alufóliát terítünk, belehelyezzük a megmosott padlizsánokat, és teljesen puhára sütjük őket. (A padlizsánok héja majdnem "szenes" legyen.) A sütőből kivéve a héját lehúzzuk, és a padlizsán krémes belsejét az olaj és a fokhagymagerezdek kíséretében turmixgépbe öntjük és pürésítjük. A krémet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a joghurtot, és sóval, borssal - aki szereti a csípőset - Erős Pistával fűszerezzük. Pirítóssal kínáljuk.