Menü

Legfrissebbek

Mozzarellás paradicsomsaláta füstölt lazaccal

pic

Hozzávalók:

50 dkg paradicsom
1 zacskó mozzarella
5 dkg lilahagyma
10 dkg füstölt lazac szelet
1 evőkanál olívaolaj
bazsalikom
só, fehérborecet, őrölt bors

összesen: 2 adag/739 kcal, 1 adag/369 kcal

 

Elkészítés:

A paradicsom csumáját kivágjuk, és a lilahagymával együtt vékonyan felszeleteljük. Elkészítjük a salátadresszinget, melyhez az olajat, ízlés szerinti ecettel, sóval, borssal és a vízzel elkeverjük. A paradicsomot és a hagymát tálba rendezzük, ráöntjük a dresszinget, tetejére ráhalmozzuk a szeletekre vagy kockákra vágott mozzarellát és a kis roládokba tekert lazacot. Végül frissen őrölt borssal szórjuk meg.