Menü

Legfrissebbek

Paradicsomos zöldségragu

pic

Hozzávalók:

15 dkg póréhagyma
20 dkg cukkini
20 dkg kaliforniai paprika
15 dkg gomba
10 dkg zellergumó
10 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 tasak paradicsomos-fokhagymás tésztaszósz (Bertolli)
1/2 dl bor
só, őrölt bors, oregánó

összesen: 4 adag/684 kcal, 1 adag/ 171 kcal

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk, illetve a hagymát és a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta a póréhagymát, majd puhulási sorrendben (sárgarépa, zeller, gomba, paprika, cukkini) fajtánként hozzáadjuk a zöldségeket. (A fokozatos hozzáadással elkerülhetjük, hogy pl. a cukkini már teljesen szétfőjön, mire a répa megpuhul. Ráöntjük a paradicsomszószt és a bort, sózzuk, fűszerezzük, és addig pároljuk, míg valamennyi zöldség "roppanósra" puhul. (Hidegen-melegen, önálló ételként, köretként vagy főtt tésztára téve egyaránt kiadós, finom és kalóriaszegény)