Menü

Legfrissebbek

Waldorf saláta

pic

Hozzávalók:

50 dkg alma (zöld és piros héjú)
20 dkg halványító zeller (szár-, illetve angolzellernek is nevezik)
1 pohár joghurt
5 dkg majonéz
1 db citrom
5 dkg dióbél
só, őrölt bors
a tálaláshoz néhány salátalevél

összesen: 4 adag/870 kcal, 1 adag/235 kcal

 

 

 

Elkészítés:

Az almák magházát kivágjuk, hámozatlanul vagy hámozva - ki miként szereti - 2 cm-es kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A zellert alaposan megmossuk - nehogy homokszemek maradjanak benne -, és vékonyan felkarikázzuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, pici sóval, a dióval és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal. Végül az öntetet az almával és zellerrel összekeverjük, és a salátát 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Salátalevélre tálaljuk.