Menü

Legfrissebbek

Francia saláta

pic

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg zellergumó
30 dkg zöldborsó (konzerv vagy fagyasztott)
20 dkg csemege uborka
40 dkg alma
35 dkg burgonya
a mártáshoz:
40 dkg majonéz
1/2 citrom leve
35 dkg tejföl (20 %-os)
2 teáskanál mustár
1 dkg porcukor
só, őrölt bors

összesen: 12 adag 4184 kcal, 1 adag 349 kcal 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát és a zellergumót  szintén kockákra vágjuk, sós vízben külön-külön roppanósra főzzük. Ha fagyasztott zöldborsót használunk azt is puhára főzzük. (A konzerv borsót nem kell megfőzni.)  Az uborkát és az almát is felkockázzuk. (Az almát lehet hámozva és hámozatlanul is a salátába tenni.) A mártás hozzávalóit összekeverjük. A leszűrt zöldségeket, a burgonyát, uborkát és almát egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a mártást, elkeverjük. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.