Menü

Legfrissebbek

Mediterrán paradicsomsaláta

pic

Hozzávalók:

50 dkg paradicsom
1 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 15 szem olajbogyó
kb. 30 szem kapribogyó
1 dl bazsalikomos salátadresszing
ízlés szerint:
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom, balzsamecet

kb. 180 kcal

 

Elkészítés:

A paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A saláta dresszinghez fél dl. vizet öntünk, beletesszük a fűszereket, a balzsamecetet, a fokhagymát és a sót. Jól elkeverjük, aki az öntetet túl savanyúnak találná, pici cukorral "szelídítheti". A paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót, valamint a hagymakarikákat egy salátástálba halmozzuk, ráöntjük a dresszinget, (ha van, bazsalikom ágacskával díszítjük), és tálalásig a hűtőbe tesszük.