Menü

Legfrissebbek

Franciasaláta töltött tojással

pic

Hozzávalók:

A salátához:
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 db zellergumó (kisebb)
30 dkg zöldborsó
20 dkg ecetes uborka
2 db alma
35 dkg burgonya
A mártáshoz:
2 tubus majonéz
citromlé, őrölt bors, porcukor
mustár, ízlés és sűrűség szerint tejföl
A töltött tojáshoz:
6 db tojás
10 dkg Ráma margarin
só, bors, mustár

Elkészítés:

A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellert megtisztítjuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az ecetes uborkát és az almát meghámozzuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, ha kihűlt 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A kockákra vágott anyagokhoz hozzákeverjük a majonézt, sót, mustárt, porcukrot, citromlevet és őrölt borsot adunk hozzá ízlés szerint. A tejföllel kellő sűrűségűre készítjük, majd behűtjük. A töltött tojáshoz a tojásokat keményre főzzük, jól lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat kiemeljük, a margarinnal, sóval, borssal és mustárral habosra keverjük. A tojáskrémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük, és a krémet a tojásfehérjékbe töltjük, és behűtjük. Tálaláshoz a tojásokat a franciasaláta alapra helyezzük, és tetszés szerint díszítjük. (Pl. snidlinggel, paradicsommal, retekkel, uborkával, petrezselyemmel stb.)