Menü

Legfrissebbek

Baconba göngyölt spárgasípok és cikóriaszív

pic

Hozzávalók:

25 dkg fehér spárga
4 db cikória
1 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
1 db kockacukor
só, olíva olaj, őrölt bors (színes, rózsa) hollandi mártás

 

Elkészítés:

A cikória külső leveleit leszedjük, megmossuk, ha kisebbek félbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, és a torzsát kimetszük. A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk, cérnával 2-3 csomagba kötjük. Vizet forralunk, ha felforrt megsózzuk, beletesszük a kockacukrot és a spárgasípokat. Kb. 15 percig főzzük, a vízből kivéve hideg vízzel lehűtjük. A cikória darabokat és a spárgasípokat bacon szalonnába tekerjük. Egy tűzálló tálat olíva olajjal kikenünk, belehelyezzük a baconos zöldségeket, megborsozzuk, és kb. 200 fokos  sütőben pirosra sütjük. A frissensült zöldségeket hollandi mártással (ld. mártások) kínáljuk.