Menü

Legfrissebbek

Sültvirsli saláta

pic

Hozzávalók:

1 kiscsomag Füstli virsli
1/2 fej jégsaláta
2-3 szál újhagyma
3 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
10-20 szem magozott olajbogyó
1 teáskanál kapribogyó
az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
só, őrölt bors
a pirítóshoz:
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
a sütéshez:
2-3 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A virslit karikára vágjuk, felhevített olajon barnás-pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, félretesszük. A zöldségeket megmossuk, a salátát apróra tépkedjük, az uborkát, paradicsomot felkockázzuk, az olajbogyókat félbe-, az újhagymát karikákra vágjuk. A fokhagymát nagyon apróra összevágjuk, és a serpenyőben maradt olajon megfuttatjuk, erre helyezzük a zsemleszeleteket és a fokhagymás olajon mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk. (A pirítást ne túl magas hőfokon végezzük, mert a fokhagyma könnyen megéghet!) A virslit, a salátát és a zöldségeket elkeverjük az öntettel, tálra halmozzuk, és a cikkekre vágott keménytojással, valamint a pirított zsemleszeletekkel kínáljuk. (A salátát a dresszinggel csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük össze.) A salátát gazdagíthatjuk még bármilyen más, idényjellegű zöldséggel, valamint tetejét meghinthetjük reszelt sajttal is.