Menü

Legfrissebbek

Füstölt lazacfilé salátával

pic

Hozzávalók:

10 dkg vékonyra szeletelt füstölt lazacfilé
1/2 fej jégsaláta
3 db paradicsom
1/2 kígyóuborka
1 lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
snidling
2 db keménytojás
olívaolaj
fekete bors, (esetleg szardellagyűrű)

 

 

Elkészítés:

A lazacszeleteket tálra rendezzük, borsot őrölünk rá, és megöntözzük citromlével. A zöldségeket (saláta, paradicsom, lilahagyma, uborka) megtisztítjuk, megmossuk, és ízlésünk szerint felaprózzuk. A fokhagymát nagyon finomra vágjuk és egy deciliter felforrósított olívaolajban halványra pirítjuk. A  kihűlt a fokhagymás olajjal kicsit megöntözzük a halat,  és a maradék olajból, citromlével, őrölt borssal és egy kevés vízzel salátaöntetet készítünk, mellyel tálaláskor a salátát meglocsoljuk. A tálat főtt tojással, citromgerezddel, (ha van, szardellagyűrűvel) és apróra vágott snidlinggel díszítjük, pirítóssal tálaljuk. (Ha maradt a fokhagymás olajból, a pirítósok tetejét sütés előtt kenjük meg vele.)