Menü

Legfrissebbek

Babsaláta

pic

Hozzávalók:

1 doboz 400 gr-os babkonzerv (vesebab, vörösbab, stb)
2 fej lilahagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, ecet, cukor, pár csepp olaj
(babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött szárazbabot is)

 

Elkészítés:

A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre). Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük pár csepp olajjal. Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.