Menü

Legfrissebbek

Svéd gombasaláta

pic

Hozzávalók:

50 dkg champion gomba
15 dkg vöröshagyma
0,5 dl olaj
3 evőkanál paradicsompüré
1 citrom
0,5 dl fehérbor
ízlés szerint: só, őrölt bors, babérlevél
a díszítéshez: apróra vágott petrezselyemzöld

kb. 65 dkg/862 kcal, 10 dkg/132 kal

 

Elkészítés:

A gombát megmossuk, megtisztítjuk (héját ne húzzuk le), apró kockára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a paradicsompürét. Sóval, borssal, babérlevéllel, a borral és a citromlével ízesítjük. Addig pároljuk, amíg a gomba felesleges leve el nem fő. Hidegen, petrezselyemzölddel megszórt citromkarikával tálaljuk.