Menü

Legfrissebbek

Nizzai saláta

pic

Hozzávalók:

4 személyre:
40 dkg burgonya
30 dkg zöldhüvelyű ceruzabab (lehet mirelit is)
1/2 jégsaláta
8 szem koktélparadicsom (lehet 4 kisebb szem hagyományos)
4 db főtt tojás
1 doboz tonhal konzerv
ízlés szerint: fekete olajbogyó, kapribogyó, szardella (de finom füstölt sprotnival is)
A salátaöntethez:
2 dl olívaolaj
2 evőkanál dijoni mustár
2 gerezd finomra reszelt fokhagyma
3 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint: só, őrölt bors, citromlé

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűt meghámozzuk és karikára vágjuk. A zöldbabot forró, sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük. A koktélparadicsomot elfelezzük. (Ha hagyományos paradicsomunk van, nagyobb kockákra vágjuk.) A salátástál aljára tesszük a burgonyát, rá a kihűlt zöldbabot, erre kerül a jégsaláta. Majd megszórjuk olaj- és kapribogyóval, a tonhaldarabokkal és a paradicsommal. Közvetlenül a tálalás előtt megöntözzük a homogén állagúra elkevert ecetes-olajos-fokhagymás dresszinggel. A negyedekre vágott keménytojásokkal, valamint a szardellával/sprotnival díszítjük.