Menü

Legfrissebbek

Sajtkrémes tekercs

pic

Hozzávalók:

30 dkg trappista sajt
15 dkg gépsonka
2 db főtt tojás
15 dkg Mascarpone tejszínes krémsajt
3 szál újhagyma vagy kevés apróra vágott póréhagyma
1-1 negyed piros-zöld-sárga kaliforniai paprika
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors


 

Elkészítés:

Forrásban lévő vízbe tesszük a sajtot, lefedve kb. 25-30 percig főzzük. Közben a tojásokat lereszeljük, a hagymát, paprikát, valamint a petrezselymet apróra vágjuk, és a Mascarponéval, mustárral krémesre keverjük. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk, összekeverjük a tojásos sajtkrémmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megolvadt trappista sajtot téglalap alakúra kinyújtjuk. Rákenjük a sajtkrémet, feltekerjük, és hűtőben megdermesztjük. Amikor kihűlt (vizes késsel) ferdén felszeleteljük.