Menü

Legfrissebbek

Kaviáros töltött tojás

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
6 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
5 dkg kaviár
mustár
fehér bors
esetleg petrezselyemzöld/snidling

 

 

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, héjától megtisztítjuk és félbevágjuk. 8 fél kemény tojás fehérjét félreteszünk. A maradék tojásokat, tojás sárgákat és a vajat krémesre kikeverjük. Sóval, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük. Ha túl kemény lenne a massza, kevés tejföllel lágyítjuk. Habzsák segítségével a fél tojás fehérjéket megtöltjük, és a tojáskrém rózsák tetejére mokkáskanálnyi kaviárt teszünk. (Legjobb a lazackaviár, de sajnos az túl drága.) Aki szereti a tojáskrémet apróra vágott petrezselyemzölddel vagy snidlinggel is ízesítheti. (Nők Lapja recept alapján)