Menü

Legfrissebbek

Tormakrémes sonkatekercs

pic

Hozzávalók:

10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú)
18 dkg vaj vagy Ráma margarin
4 csapott evőkanál liszt
kb. 5 dkg reszelt ecetes torma
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
20 dkg francia saláta
só, fehér bors
a díszítéshez:
kemény tojás szeletek, uborka, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, stb. tetszés szerint
a fényezéshez: aszpik  (ld. aszpik gyorsan)

Elkészítés:

8 dkg vajat/margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet, melyet fehéredésig kevergetünk benne. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük. Visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük. A maradék vajat/margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük,  a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.