Menü

Legfrissebbek

Sült paprika saláta

pic

Hozzávalók:

8-10 db. húsos fehér paprika (lehet közöttük csípős is)
3 gerezd fokhagyma
a saláta léhez: ízlés szerint cukor, ecet, só, olaj, bors , aki szereti Erős Pista

 

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rakosgatjuk.  Előmelegített sütőben (kb. 200 C°) szép barnára sütjük minden oldalát. (Nem árt egyszer félidőben megforgatni.) Közben elkészítjük a salátalevet. Kellő mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, majd beletesszük a sót, ecetet, reszelt fokhagymát, őrölt borsot, olajat, ha nem volt a paprikák között csípős, akkor egy kevés Erős Pistát. A salátalevet sűrű kóstolgatásokkal, saját ízlésünk szerint ízesítjük, ezért nincs megadva sehol a cukor, ecet, só aránya.  Ha a paprikák megsültek, a tepsit alufóliával szorosan letakarjuk. A keletkező gőzben a paprika héja elválik a húsától.  Pár perc gőzben tartás után levesszük az alufóliát, és lehúzzuk a paprikákról a héjat. A paprikákat egy tálba rendezzük és ráöntjük a salátalevet.  Lehűtve fogyasztjuk.