Menü

Legfrissebbek

Marinált ponty

pic

Hozzávalók:

75 dkg ponty hasaalja (ez a ponty szálkamentes része), ha nincs pontyfiléből vagy patkó alakú pontyszeletből is készítjük
2 db vöröshagyma
3 evőkanál 10 %-os ecet
2 evőkanál porcukor
1 teálkanál só
3 dl víz
15 szem egész feketebors
4 szem borókabogyó
3 db babérlevél
3 evőkanál étolaj
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez: 
olaj
a díszítéshez:
lilahagyma, citromkarika

 

Elkészítés:

A hasaalját ujjnyi, a filét kb. háromujjnyi vastag szeletekre vágjuk.  A halhúst besózzuk és a sóban kicsit állni hagyjuk. Közben elkészítjük a páclevet. Az ecetet, porcukrot, sót, és vizet a borssal, borókabogyóval, babérlevéllel, a karikára vágott vöröshagymával és az olajjal felforraljuk, és addig főzzük, míg a hagyma üvegessé nem válik. A páclevet félretesszük, lehűtjük. A halszeleteket bepanírozzuk és forró olajban aranysárgára sütjük. A kihűlt halszeletekre ráöntjük a páclevet. Lilahagyma és citromkarikákkal díszítjük, és fogyasztás előtt legalább félnapra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Ehhez az ételhez kiválóan felhasználható a maradék rántott hal is.)