Menü

Legfrissebbek

Római saláta

pic

Hozzávalók:

1/2 fej római saláta
2 db. lilahagyma
10 db. koktél paradicsom (vagy kisebb paradicsomok)
3 db. tojás
1/2 db. kaliforniai paprika piros
1/2 db. kaliforniai paprika sárga
1/2 db. kígyóuborka
Az öntethez:
2 ek. mustár
1 dl. olívaolaj
1 pohár natúr joghurt
ízlés szerint: só, frissen őrölt bors, porcukor, balzsamecet, egy kevés aprított kakukkfű és Worchester szósz

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk és kockára vágjuk. A római salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, összevágjuk vagy tépkedjük. A lilahagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A koktél paradicsomokat félbe, az uborkát, valamint a paprikákat kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.  Az így elkészített hozzávalókat óvatosan összekeverjük.  Elkészítjük az öntetet, melyhez a mustárt elkeverjük az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a joghurtot és az egyéb ízesítőket.  Az öntetet hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek.  Az öntetet közvetlenül tálalás előtt tegyük a salátára.