Menü

Legfrissebbek

Caesarino saláta

pic

Hozzávalók:

1 kisebb fej jégsaláta
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka (kisebb)
fél doboz Feta sajt
1 evőkanál kapribogyó
2 db főtt tojás
1 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
az öntethez:
1 db tojás
1 teáskanál mustár (legjobb a dijoni)
1,25 dl olivaolaj vagy napraforgó olaj
2-3 evőkanál citromlé
5 dkg frissen reszelt sajt (legjobb a parmezán, de lehet más is)
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A zsemlét kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, a pirítás végén rászórjuk a két gerezd apróra összevágott fokhagymát, mellyel nagyon rövid ideig sütjük. Az öntet hozzávalóit botmixerrel majonéz sűrűségűre keverjük. A saláta hozzávalóit megtisztítjuk, a jégsalátát felszeleteljük, a paradicsomot, kígyóuborkát, tojást, Feta sajtot kis kockákra vágjuk, összekeverjük, rászórjuk a kapribogyót és a zsemlekockákat. Csak tálalás előtt tesszük rá az öntetet.