Menü

Legfrissebbek

Házi vegeta

pic

Hozzávalók:

6 db sárgarépa
3 db fehérrépa
2 db közepes mérető zellergumó
1 db karalábé
1 fej nagyobb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
1 db paradicsom
2 db gomba
2 csokor zellerzöld
2 csokor petrezselyem
1 csokor lestyán (elmaradhat)

 

Elkészítés:

A hozzávalókat megtisztítjuk, összevágjuk, majd aprítógéppel (vagy turmixgéppel, darálóval) ledaráljuk. Sütőpapírral bélelt tálcákra terítjük, és a napon kopogósra szárítjuk. (A tálcák tetejét tüllel, vagy ritka szövésű anyaggal takarjuk le.) Ha nincs jó idő, a sütőben is kiszáríthatjuk, alacsony hőfokon (kb. 50 fok). Ez legalább 24 órát vesz igénybe. Ha a zöldségek kopogósra száradtak, az aprítógépben mégegyszer finomra daráljuk, ekkor lehet hozzátenni sót is (nem szükséges, mert só nélkül is eláll), amit 5:1 arányban (5 rész zöldség, 1 rész só) adagolhatunk.