Menü

Legfrissebbek

Kandírozott narancshéj

pic

Hozzávalók:

4 db narancs héja
20 dkg kristálycukor

 

Elkészítés:

A narancshéjat apró kockákra vágjuk (akkora méretűre, ahogy fel szeretnénk használni). A narancshéj kockákat egy edénybe tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Néhány napon keresztül áztatjuk, közben a vizet legalább naponta háromszor cseréljük. Ha a vizet már nem érezzük nagyon keserűnek – kb. 3-4 nap – akkor jó. A kristálycukrot annyi vízben oldjuk fel, amennyi a narancshéjat ellepi. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor a narancsdarabokat fóliára terítjük, eligazgatjuk, hogy ne érjenek össze, és hagyjuk megszáradni. Gyümölcskenyerekbe, panattonéba, díszítéshez kiváló.