Menü

Legfrissebbek

Aszpik (gyorsan)

pic

Hozzávalók:

4,5 dkg zselatin
2,5 cl fehérborecet
0,5 dl fehérbor
0,5 dl víz
1 kicsi fej vöröshagyma
25 szem egész fekete bors
1-2 babérlevél
1 dkg só

 

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, és a zselatin kivételével beletesszük a hozzávalókat. Kb. 15 percig lassú tűzön főzzük. A zselatint egy kevés langyos vízzel feloldjuk, és belekeverjük a fűszeres levünkbe. Lassan, éppen csak  forralásig főzzük, leszűrjük. Kihűtve, de még folyósan használjuk fel hidegtálak készítéséhez. (A képen látható aszpikkal fényezett hidegtálon tormakrémes sonkatekercs, kaviáros töltött tojás és sajtkrémes tekercs látható, melyeknek elkészítési leírása a receptek között megtalálható.)