Menü

Legfrissebbek

Remoulade mártás

pic

Hozzávalók:

1 tubus majonéz (vagy 2 tojásból készült saját készítésű)
1 evőkanál kapribogyó
2 db kisebb ecetes uborka
1 csokor snidling
1/2 fej kisebb vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 csokor tárkonylevél (vagy kiskanál szárított tárkony)
1 kiskanál mustár
0,5 dl tejszín
só, őrölt bors


 

Elkészítés:

A zöldfűszereket felaprítjuk, a vöröshagymát lereszeljük, az uborkát finomra vágjuk. A majonézhez keverjük a mustárt, az uborkát, a zöldfűszereket, kapribogyót, lereszelt vöröshagymát, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, végül a tejszínnel hígítjuk, és selymessé tesszük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, hideg sültekhez, előételekhez kínáljuk.