Menü

Legfrissebbek

Szilvachutney

pic

Hozzávalók:

1 kg szilva
30 dkg alma
10 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörösáfonya
50 dkg vörös- vagy lilahagyma
1 rudacska fahéj
1 teáskanál reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
kb. 40 dkg cukor
3 evőkanál vörösbor
3 evőkanál borecet
só, őrölt szines bors


 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a szilvát 4 felé vágjuk az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A mazsolát, áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, a fokhagymát, chilit felaprózzuk. Az ecet kivételével az összes hozzávalót  egy mélyebb lábosba tesszük, közepes lángon, időnként kevergetve lekvár sűrűségűre főzzük. Ekkor hozzáadjuk az ecetet, és kb. 10 percig tovább főzzük, ha szükséges, sóval/cukorral/ecettel ízesítjük. Forrón kisebb üvegekbe merjük, lezárjuk, és 10 percre az üveget fejjel lefelé fordítjuk. Sült húsok mellé kínáljuk. (Ez a mennyiség kb. 5-6 kisebb üveghez elegendő.)