Menü

Legfrissebbek

Almaszósz

pic

Hozzávalók:

75 dkg alma
1 db fahéjrúd
8 db szegfűszeg
1 db kisebb citrom
12 dkg kristálycukor
1 pohár tejföl
6 dkg liszt
összesen: 1298 kcal

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, felkockázzuk, és annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. A szegfűszeget, kettétört fahéjrudat teatojásba tesszük, a citrom héját körben levágjuk, majd a kristálycukorral együtt a fűszereket az almához adjuk. Amíg az alma puhára fő, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük. A hőkiegyenlítés miatt, apránként hozzákeverünk 1 dl forró vizet, majd ezzel a keverékkel behabarjuk az időközben puhára főtt almát. Néhány percnyi főzéssel besűrítjük a mártást, végezetül citromlével ízesítjük. Elsősorban főtt húsok kiváló és ízletes kísérője.