Menü

Legfrissebbek

Sült csirkecomb mexikói mártással

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
25 dkg kaliforniai paprika
1 doboz vörösbab konzerv (400 gr-os)
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg morzsolt csemegekukorica
1 db sárgarépa
1 teáskanál csilikrém
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál ketchup
1 dl vörösbor
2 evőkanál olaj
1/2 citrom reszelt héja
fűszerek ízlés szerint: só, őrölt bors, kakukkfű, oregánó, citromlé
4 adag/2008 kcal, 1 adag/502 kcal

 

Elkészítés:

A csirkecombokat besózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Egy tepsit vagy sütőtálat olajjal kikenünk, belehelyezzük a csirkecombokat, és alufóliával lefedve közepes hőfokon kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve róla néhány perc alatt megpirítjuk. Amíg a csirke sül, elkészítjük a ragut. A vörös- és lilahagymát szeletekre, a paprikát kisebb kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Az olajon a vörös- és lilahagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a lereszelt fokhagymát. Amikor a fokhagyma illata érződni kezd, hozzáadjuk a paprikát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet és oregánót, és egy kevés vizet aláöntve, addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ekkor tesszük bele a leszűrt babot és kukoricát, valamint a paradicsomot, ketchupot, csilikrémet, citromhéjat és a bort. Fedő alatt pároljuk, amíg a répa megpuhul. Ízesítjük kevés citromlével, ha szükséges, sóval illetve borssal. Tálaláskor a csirkecomb mellé kanalazzuk a mártást, köretként párolt rizst, vagy tortilla chipset adhatunk hozzá, de nagyon finom friss kenyérrel is.