Menü

Legfrissebbek

Meggymártás 2.

pic

Hozzávalók:

40 dkg magozott meggy
4 dkg étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
10 dkg kristálycukor
3 db citromkarika
1 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
csipet só
összesen: 1170 kcal

 

Elkészítés:

Négy dl vizet a cukorral, a citrommal, sóval és a fűszerekkel 5 percig forralunk, majd a levet leszűrjük. Beletesszük a kimagozott meggyet, és ismét felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: az étkezési keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a meggyhez. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. (Ha túl sűrű lenne kevés tejjel, vagy meggylével hígítsuk.)