Menü

Legfrissebbek

Guacamole (Avokádókrém)

pic

Hozzávalók:

60 dkg puha avokádó
1 dkg fokhagyma
5 dkg paradicsom
3 dkg lilahagyma
1 db citrom vagy lime
1 mokkáskanál olívaolaj
őrölt bors
zöld csilipaprika vagy tabasco
korianderzöld (esetleg petrezselyem)

összesen: 1513 kcal

 

Elkészítés:

Az érett avokádókat félbevágjuk, magját kivesszük, húsát kiskanállal kivájjuk, és villával vagy aprítógéppel pépesítjük. A lilahagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a paradicsomokat kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk, végül az egészet belekeverjük az avokádókrémbe. (A lila- és fokhagymát az avokádóval együtt is pürésíthetjük.) A krémet citrom-/limelével, borssal, csilivel/tabascoval, apróra vágott korianderrel  (vagy  petrezselyemmel), az olívaolajjal és sóval fűszerezzük. Tortillachipset kínálva hozzá mártogatósként, vagy egyéb, általában mexikói ételekhez (pl. fajitas) fogyasztjuk.