Menü

Legfrissebbek

Meggymártás

pic

Hozzávalók:

40 dkg magozott meggy
4 dkg liszt
2 dl tejföl
12 dkg cukor
3 db citromkarika
1 rúd vagy 1 teáskanál őrölt fahéj
6 db szegfűszeg
csipet só
összesen: 1245 kcal

 

Elkészítés:

A kimagozott meggyet fél liter vízben a cukor, só, fahéj, szegfűszeg, citromkarika hozzáadásával felforraljuk és megfőzzük. (A fűszereket tegyük teatojásba, így nem kell vesződni a kiszedéssel.) A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást, melyet a hőkiegyenlítés miatt, a forró meggylével hígítunk fel, és ezzel sűrítsük be a mártást. A végén - ha szükséges -  cukorral és citromlével utóízesítjük, a teatojást és a citromkarikákat kiszedjük. Főtt szárnyas-, disznó- és marhahúsokhoz tálaljuk.