Menü

Legfrissebbek

Kentucky csirkeszárny

pic

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
só, őrölt bors
a páchoz:
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 evőkanál csilikrém
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és a felével vékonyan megkenjük a szárnyakat. Legalább 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. A bepácolt szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és alufóliával lefedjük. 220 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ekkor az alufóliát levesszük, és a maradék páccal megkenjük a húst. Visszatesszük a sütőbe, melyet 250 fokra átállítottunk, és rápirítjuk a pácot a húsra.
(Nők Lapja recept)