Menü

Legfrissebbek

Töltött burgonya

pic

Hozzávalók:

1 kg nagyméretű burgonya
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt szalonna
1 db nagyobb lilahagyma
1 db  hegyes erős paprika
só, fokhagyma granulátum
kevés olaj

 

Elkészítés:

A burgonyákat jól megsikáljuk, - nem kell meghámozni - és mindegyiket keresztben 2-3 mm-enként bevagdossuk, de nem teljesen, az aljának egyben kell maradnia. A krumplikat sózott olajjal bekenjük úgy, hogy olaj kerüljön a bevágásokba is. A tepsit szilikonlappal vagy sütőpapírral kibéleljük, rásorakoztatjuk a burgonyákat, és 200 fokra (légkeveréses 180 fok) előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Közben a kolbászt/sonkát, sajtot, szalonnát, hagymát és paprikát vékony szeletekre vágjuk. A megsült burgonyákat a sütőből kivesszük, és a bevágásokba felváltva beletesszük a szeletekre vágott hozzávalókat. Még 10 percre visszatesszük a sütőbe.