Menü

Legfrissebbek

Bécsi szelet

pic

Hozzávalók:

1 kg borjúcomb
2 db tojás
liszt, zsemlemorzsa

a sütéshez:
olaj
a díszítéshez:
citrom karika

 

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, és a szeleteket két fólia közé téve kb. 4mm vastagságúra óvatosan kiklopfoljuk, széleiket - hogy sütés közben ne ugorjanak össze - kissé beirdaljuk, majd megsózzuk. A tojásokat felverjük, a szeleteket  először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a szeleteket belehelyezzük. A szeleteket kb. 2 perc sülés után megfordítjuk, és mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Papírtörlőn óvatosan lecsepegtetjük, citromcikkekkel díszítjük. Általában valamilyen burgonyakörettel tálaljuk.