Menü

Legfrissebbek

Magyaros pácban sült csirkeszárny

pic

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny
a páchoz:
1 dl olaj
1 kiskanál morzsolt majoránna
1 kiskanál pirospaprika
1/2 kiskanál fokhagyma granulátum
1 mokkáskanál őrölt kömény
ízlés szerint: só, csilipor, bors

 

Elkészítés:

A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és egyenként beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. (A szárnyvégeket levághatjuk, de egyben is hagyhatjuk, ki, hogy szereti.) A húst legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakosgatjuk a megpácolódott szárnyakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt ropogósra sütjük. Az utolsó 10 percben - ha van - használhatjuk a sütő grill funkcióját is. Tálalhatjuk friss kenyérrel vagy sült krumplival, valamint savanyúsággal.