Menü

Legfrissebbek

Fasírtkorongok baconban

pic

Hozzávalók:

60 dkg darálthús
3 db szikkadt zsemle
3 db tojás
1 db kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
só, őrölt bors, kakukkfű, majoránna,
szükség szerint zsemlemorzsa
a göngyöléshez:
20 dkg bacon
reszelt sajt
kevés olaj

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és jól elkeverjük a többi hozzávalóval. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gömbölyíthető legyen. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a papírt vékonyan olajjal lekenjük. A fasírtokból korongokat formázunk, melyek oldalát egy-egy baconszelettel körbetekerjük. A korongok tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.